JOAN VINYOLI – Lectura de poemes (activitat oberta a tothom)

vinyoliAquest curs que s’acaba, el rematarem, com ja vam fer en la celebració de l’aniversari del club, amb una festa lírica, poètica (a més de gastronòmica). Una festa oberta a tothom qui vulgui passar una bona estona. Una experiència.
La poesia no és cosa de sentiments, sinó d’experiències. Aquesta frase de Rainer Marie Rilke va ser una de les que incitaren el nostre autor, Joan Vinyoli, a ser poeta. Vinyoli va néixer a Barcelona fa cent-un anys (anem tard pel centenari) però va passar llargues estades a Santa Coloma de Farnés durant la seva infantesa. De gran estiuejava a Begur. Ben a la vora. Com la seva poesia, que no és fosca ni complicada, és directa com un cop de puny al cor. Trasbalsa, commou, despulla la realitat, arriba a l’ànima, un plor de nen.
Companys lectors, aquesta vegada no hi ha deures. No cal llegir cap llibre. Tindrem amb nosaltres un dels millors rapsodes de la comarca, l’Albert Pons. L’Albert ens ha fet una tria de deu poemes meravellosos d’en Vinyoli i, més que llegir-los, els farà vius per a nosaltres. Ens farà cinc cèntims de qui era Vinyoli i començarà la lectura amb PASSING SHOT, un poema sobre la vida com un joc, a vegades perillós. Intentarem extreure’n tots els detalls amb el seu ajut, tot el que el poeta diu, tot el que volia dir i tot el que no va dir. Després vindran més versos meravellosos que buscaran la complicitat dels lectors, dels oïdors en aquest cas.

Instal·lat ja de temps en una
plataforma de somnis
estèrils, desfibrats, sense un ordit,
per contrast amb el joc
de cada dia a la pista
vermella, piconada,
on reboten duríssimes a cada
cop les pilotes de fúria que em llancen
els contraris,

… continuarà el proper divendres 5 de juny al menjador de l’escola. A partir de les 9h. No t’ho perdis!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s