SORTIDA AMPA

P1060678

EXCURSIÓ A L’INTERIOR D’UN QUADRE SENSE NOM D’EN DALÍ

“Aquesta part compresa entre el Camell i l’Àguila que tu coneixies i estimes tant com jo mateix és i ha de continuar per sempre essent geologia pura, sense res que pugui mixtificar-ho; en faig qüestió de principi. És un paratge mitològic que és fet per a déus més que per a homes i cal que continuï tal com està”

Salvador Dalí

No cal ser de Banyoles i conèixer llocs màgics com l’estany per adonar-se de seguida que arribes al paratge Tudela que, aquest, també és un lloc màgic.

P1060706

No és sols la tramuntana que et regira els cabells i els pensaments, que et burxa les orelles, que t’electrifica i omple d’una energia difícil de controlar. Que obre l’espai fins a l’infinit.

Tampoc el bramul incessant de la mar, tothora guardiana del tresor, incansable, lluminosa, propera i llunyana alhora, emmarcada d’horitzó.

Ni les roques torturades, geologia de sismes primigenis. Esquits foscos foradats pel vent. Blanca pegmatita, magma solidificat en formes gegants d’animals fantàstics. Metamorfosi.

P1060705

Ni les plantes de bruixes i bruixots: olor de sempreviva que ens amara les mans, pastanaga i fonoll marí, coixinet de monja enganyós, estepa negra de flors blanques, estepa blanca de flors rosades, cap d’ase fragant. Tan petites, tan sofertes, encongides, arrapades a la roca, esplèndides de color!

Ni l’ombra de les gavines volant.

P1060710-002

És tot això i molt més. És una sensació estranya que t’atrapa només de posar-hi els peus, que et capgira els pensaments, t’enlaira i et deixa en suspens, et roba la coordinació dels moviments, sents presències estranyes, fantasmes, esperits, crits i rialles. T’endinses en un paisatge de somni, un paisatge surrealista, talment un quadre d’en Dalí i et preguntes: era Dalí un pintor surrealista? O senzillament pintava la realitat tal com la veia? Com la veia ell o com la vèiem nosaltres al paratge Tudela, dins d’un dels seus quadres del qual ara no recordo el nom.

el gran masturbador

Més fotos:

https://picasaweb.google.com/100721723183029383647/12DeMaigDe2013?authuser=0&authkey=Gv1sRgCIKUpdXug-3LiAE&feat=directlink

Anuncis

One thought on “SORTIDA AMPA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s