DOS DIES DIFERENTS 4 i 5 DE MARÇ

Aquest any l’escola celebra 2 dies diferents i estan dedicats als valors : la tolerància , la disciplina, el respecte, la convivència …. Sembla que aquests valors s’han perdut i no es tenen en compte entre els nens a l’hora de jugar, escoltar, entrar, sortir , parlar.….. Però realment què entenem amb aquests conceptes, a casa els portem a la pràctica? Perquè els nens i nenes d’avui en dia no saben organitzar-se es barallen de seguida en cops i patades? La culpa és dels pares? A l’escola cal ser més durs? Som tolerants , on és la disciplina , el respecte?

També ens agradaria que ens expliquéssiu quins tallers heu fet i que és el que més us ha agradat.

Aquí us deixem algunes frases i us animem a que ens deixeu les vostres:

– La tolerància comença a casa

– Respecte les opinions, d’aquesta manera contribuím al diàleg

– Amb la tolerància es fan els amics

– La tolerància atura la violencia

Anuncis

4 thoughts on “DOS DIES DIFERENTS 4 i 5 DE MARÇ

 1. La proposta està molt ben enfocada, trovo que si que hi han valors que s’estàn perdent. Com trovar una solució? Treballant conjuntament, l’escola i els pares.
  El que si que puc dir és que aixó no es pot treballar només amb dos dies. Per els nens ha sigut una manera de no tenir classes normals i estalviar-se deures. Aixó son els comentaris dels nens.
  Com a mare crec que aquest projecta s’hauria de dur durant tot els curs, afegir-ho com una signatura de més. No crec que en dos dies es pugui treballar una cosa tant inportant com son els valors. Hem de treballar-ho molt més desde l’escola i a casa.

 2. Jo també trobo molt encertada la idea de treballar més els valors que s’estan perdent però a mi com a mare m’ha donat la sensació que els nens i nenes no ho han captat. Potser com diu una de les mares en aquests mateixos comentaris en dos dies no es pot fer molt…no sé, però jo he preguntat als meus fills i ells s’han quedat amb la idea de dos dies sense classes, sense deures i que els hi ha agradat molt el taller de reciclatge.

  El tema dels valors efectivament s’han de treballar conjuntament a casa i a l’escola. Els primers valors s’han de donar a casa i l’escola ha de ser el reforç però per exemple jo m’he assabentat dels dos dies diferents i de tot el que es volia fer perquè estic dins l’AMPA però hi ha pares i mares que no han captat ben bé què es pretenia, tot i que a la revista L’Ametlla se n’ha parlat, però potser hagués estat bé fer un treball més conjunt entre família i escola durant aquests dies.

  També està molt bé la proposta de la mare que suggereix treballar-ho durant tot el curs. La pèrdua de valors és un tema que em preocupa com a mare però també com a persona. Potser hauríem de pensar en implicar-nos més tots plegats, començant per mirar-nos primer el nostre propi melic i després intentar comprendre millor als altres.

  Una altra proposta que llanço és que tots aquests valors també es poden treballar des de les famílies i des de l’escola amb la implicació en associacions com l’AMPA, en casals, ONGs, en les activitats que es realitzen en els nostres pobles…si aconseguim fer entendre als nostres fills la importància de la implicació, potser també aconseguirem que assumeixin més valors, més responsabilitats. La solidaritat també va lligada a la tolerància.

  Ja sé que és difícil i complicat ja que estem vivint en una societat excessivament individualista alhora que excessivament globalitzada. Vivim de contradiccions.
  Espero que el projecte avanci i que els valors es continuïn treballant a casa i a l’escola.

 3. Aquests dies he rebut una nota de l’escola informant sobre els dos dies diferents i sobre el fet de treballar mensualment un hàbit relacionat amb el respecte i les bones maneres. Celebro aquesta iniciativa de l’escola i el fet que es volgui implicar a les famílies en aquesta tasca que ha de ser conjunta. Crec que pot ser una feina gratificant per a pares i per a mestres. Serà difícil però cal inisitir-hi. Així, doncs, felicito a l’escola per la iniciativa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s