Trenquem el silenci amb Gaspar Hernàndez

“Hi ha coses que només poden ser dites a través de la paraula escrita”

La meditació amb moviment; la concentració plena en el que realitzem; l’ofici de llegir, escriure i viure van ser alguns dels temes que vam tractar amb l’escriptor i periodista Gaspar Hernández, autor de la novel•la “El silenci”. El Club de Lectura del Pla de l’Ametller va convidar dissabte 20 de febrer a la nostra escola a l’escriptor Gaspar Hernández. La idea era fer una tertúlia distesa per comentar amb el periodista garrotxí la seva novel•la “El silenci”, però alhora vam obrir el debat a altres qüestions aprofitant que l’escriptor presenta cada nit el programa de radio “L’ofici de viure” a Catalunya Radio.
El Pla de l’Ametller va obrir les seves portes als amants de la lectura i als fidels oients de “L’ofici de viure”. El Club va aconseguir aplegar unes 90 persones, tot un èxit, tractant-se sobretot d’un club de lectura. Les quasi dues hores de tertúlia van passar molt ràpid fins i tot pel mateix Gaspar Hernández que mentre signava llibres va comentar que se li havia fet curt. Aquesta és la tercera vegada que el Club de Lectura del Pla de l’Ametller convida a un escriptor. Primer va ser Joan-Lluís Lluís i després Gemma Lienas els escriptors que han compartit amb nosaltres els secrets de l’ofici d’escriure i de llegir.

Rocío Abelenda

3 thoughts on “Trenquem el silenci amb Gaspar Hernàndez

 1. Em prenc la modèstia de trencar aquest llarg “silenci” Trobo que el comentari del que varem viure dissabte, em ve de gust de fer-lo.
  Penso que apart del que cada un en tingui una opinió particular del llibre. Pel que fa a la xerrada va ser enriquidora, plena de bones sensacions. Escoltar en Gaspar, ja de si és entrar en un estat reflectiu. Sempre que una veu s’expressa amb uns tons carregats d’energia, fan que l’oient s’ompli d’ells. Si ell va dir que no s’havia adonat del temps, crec que tots nosaltres, encara ens va semblar més curt. I ho dic perquè veia la cara de la gent, i s’entenia de que havien oblidat per estones qualsevol de les feixugues obligacions diàries. I pels que volíem parlar del llibre, en varem poder gaudir plenament, doncs crec que va respondre a cada un sense escatimar-ne cap mot.
  Una encertada iniciativa. Que com les altres, ens obra encara més les ganes de repetir-les…

 2. La tertúlia, com diu en Ramon, va ser plena de bones sensacions.
  Una veu encantadora, acompanyada de bones reflexions i una persona que desprèn tranquil•litat, amabilitat, energia …… no hi ha paraules!

  Em va agradar molt quan parlava de la veu interna que tots tenim i tantes coses ens diu al llarg dia…..quan parlava d’educació emocional a l’escola….de que fem massa cas a la raó, i això no ens porta a la felicitat….el poder de la ment, del pensament….. també el seu punt crític amb els polítics (sense generalitzar), i amb els mitjans de comunicació …….de fet em va agradar tot el que va dir.
  Tens raó Ramon, per una estona ens va fer desconnectar de tot.

  I de fet, tots els escriptors que ens han acompanyat, ens han deixat bones sensacions, cada un d’ells diferents, però totes bones.

 3. Jo també opino el mateix que la Marta i en Ramon. Va ser tot un plaer compartir amb en Gaspar aquesta estona, intercanviar opinions, etc. Crec que la gent va sortir contenta…almenys pels comentaris. En Gaspar també. No s’esperava un club de lectura tant ple de gent, de fet, el club es va omplir per ell i això és bo per a l’escola. Estic pensant en com enfocar l’article de la revista L’Ametlla. Em quedo amb tot el tema de la preocupació per aconseguir el silenci a les aules. El silenci des del punt de vista de la reflexió, de la consciència plena en allò que es fa…el silenci intel·ligent!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s