BOREC AMB CARN PICADA

borec-2 BOREC AMB CARN PICADA (12 persones)

Pasta de full:
Aigua
2 Kg de farina de blat (marca Espigas de oro -Aldi-)
Sal

Per al farciment:
2 Kg de carn picada de vedella
colorant alimentari de taronja (aroma fleur d’oranger 250ml)
250 gr d’olives tallades
12 ous
¼ de kg d’arròs
8 cebes ratllades o picades
10 tomàquets madurs
Sal
Pebre negre
1 raig d’oli d’oliva
1 raig d’oli de girasol

Primer posem aigua a la màquina d’amassar, hi afegim de mica en mica la farina i la sal. Quan tenim la massa feta, se n’agafen trossets i en fem masses petites en forma d’ou. S’unten amb una mica d’oli de girasol i es deixen reposar una mitja hora.

Atenció: La pasta de full que no s’ha utilitzat, com que ja té oli, es pot coure en una paella, es guarda al congelador o bé es menja com a base per esmorzar amb mantega, mel, sucre, formatge, melmelada o xocolata.

Farciment:
Es fregeix la carn picada amb oli d’oliva, després s’hi afegeix la ceba picada amb colorant, pebre i sal. Quan ja ha reposat, s’hi afegeix el tomàquet i es cou fins que quedi ben estobeït. Després l’arròs bullit, les olives i l’ou dur, ben barrejat, i ja està a punt per farcir el borec.

Aplanem les masses en forma d’ou amb un corró, i un cop ben primes, en forma de rectancle, s’omplen amb el farciment que es posa al mig. Es doblega la pasta de dalt cap al mig i de baix cap al mig. Després es doblega la part de la dreta cap al mig. Queden tres parts doblegades amb el farciment a dintre, i una ala, la de l’esquerra, per doblegar. Es tomba tota la pasta al revés i es posa la part prima sobre la part farcida. Es col•loquen 9 borecs en una safata i es couen al forn, com a màxim mitja hora, a una temperatura de 180º. El forn ja ha d’estar calent i es couen primer de baix i després de dalt per rossejar-los.

Bon profit!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s